.

"thisisistanbul" Anadolu Anadolu Kavağı Ani Anıtkabir Antakya Apogevmatini Ayder Bergama Beşiktaş Çeşme Cihangir Demirören Deniz Efes Emirgan Erzurum Events İ.K.S.V. Instituto Cervantes Internet İstanbul İzmir Kapalı Çarşı Kervansaray Konya Kumpir Mevlana Momiji Ortaköy Pera Müzesi Rize Safranbolu Sarıyer Selçuk Şirince Süleymaniye Sushi Tips Tortum Udonya Yalova Yörük Köyü Αdana Αγία Σοφία Άγκυρα Αγορές Αδριανούπολη Αιγυπτιακή αγορά Αμάσεια Ανατολία Ανίον Αντέπ Αξιοθέατα απαγόρευση blogspot.com Απογευματινή Αριθμοί Αρμενία Αρχαία Πόλη Αρχοντικά Αστυνομία Βόλτες Βόσπορος Γάμοι Γάτες Γείτονες Γιορτές Γιουρούκοι Γιώργος Δερβίσηδες Διακοπές Διασκέδαση Εγκληματικότητα Έθιμα Εκδηλώσεις Εκκλησίες Εκλογές Εκπαίδευση Ελλάδα Ελληνικά Εμπορικά Επαγγέλματα Επικαιρότητα Έφεσος Ιαπωνία Ιαπωνική κουζίνα Ικόνιο Ισλάμ Καθαρίστρια Καθημερινότητα Καιρός Κακοτοπιές Κάκτοι Καλοκαίρι Καρναβάλι Κάστρα Καταρράκτης Κατερίνα Καφετέρια Κερατέα Κλέφτες Κυκλοφοριακό Κωνσταντινούπολη Λεωφορεία λογοκρισία Λουτρά Μ.Ασία Μαύρη Θάλασσα Μελομακάρονα Μνημεία Μουσεία Μουσική Μπαϊράμι Μπακλαβάς Μύθοι Μωάμεθ Ναυάγια Νεόπλουτοι Νηστεία Νοσοκομεία Ντύσιμο Οδηγοί Παιδιά Πάλη Παλιατζίδικα Παναγία Σουμελά Παράλια Παραλίες Πάρκα Πάρκο Ulus Πάρκο Yıldız Πάσχα Πέργαμος Περιβάλλον Περιπέτειες Πλατεία Τάξιμ Ποντιακή μουσική Πόντος Πρωινό Πυροτεχνήματα Ραδιενέργεια Σαμψούντα Σαφράνπολις Σινώπη Σισμανόγλειο Σμύρνη Στατιστικά blog Ταξί Ταξίδια Τάταυλα Τάφοι Τέχνες Τζαμιά Τζιχάνγκιρ Τόκιο Τοπωνύμια Τουρκία Τουρκικά Τραίνο Τραπεζούντα Τροχαίο Τσάι Τσουκούρτζουμα Φαγητό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Φήμες φυλακές Φωτογραφία Χαιρετισμοί Χάρης Χέννα Χριστούγεννα Ψάρια

Sunday 20 March 2011

Στο Yutaka με ένα τσούρμο γκρινιάρηδες!


Πήγαμε και για γιαπωνέζικο, για να είμαστε στο κλίμα των ημερών. Ξεκινήσαμε για Udonya, που μια χαρα φαγητό έχει και είναι και στο κέντρο αλλά είχε πλακώσει εκδρομικό του ΚΑΠΗ Yokohama  και δεν υπήρχε τραπέζι ούτε για αστείο. Πήγαμε λοιπόν στο Yutaka  που είναι σχετικά κοντά και λένε ότι είναι και καλό. Και ξεκινάει η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου (στο ρόλο του Γιακουμή, εγώ). Γιατί το γκρουπ περιλαμβάνει 5 Τούρκους που ενώ επέμεναν να δοκιμάσουν την ιαπωνική κουζίνα αρχίζουν τα "Δεν πιστεύω αυτό να έχει φύκι" και "Το ψάρι που γράφει εδώ είναι ωμό;Γιατί εγώ δεν τα τρώω αυτά..." . Ήρθαν και τα chopsticks και μας αποτελείωσαν.Και γιατί όλα αυτά? 
Με μοναδική εξαίρεση τα rolls που το μέγεθός τους είναι συγκεκριμένο, τα πάντα ήταν βγαλμένα από ανέκδοτο για τσιγκούνη ταβερνιάρη. Εγώ πήρα σολωμό: Η όχι και τόσο γενναία μερίδα, έφτασε πάνω σε ένα φύλο μαρουλιού. Αυτό.  Οι Τούρκοι πήραν σουβλάκι κοτόπουλο (ασχολίαστο) και τους έφεραν από 2 σουβλάκια κάθε ένα από τα οποία αποτελούταν από 2 κομματάκια κοτόπουλου και λίγη πιπεριά για να φαίνεται πιο πλούσια η μερίδα. Ο γιαπωνέζος πήρε καλαμάρι το οποίο  έρχεται χωρίς τη μία φέτα μαρούλι. Από σόγια και wasabi? Τα ψάχναμε με το μικροσκόπιο. Ήρθε μετά και ο λογαριασμός και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! 50 λίρες το άτομοκαι δεν γλίτωσα και το μαγείρεμα!
Κατά τα άλλα υπέροχη ατμόσφαιρα, εντελώς ιαπωνικό εστιατόριο. Υποθέτω ότι αν πάρει κανείς σετ με  roll, udon, sushi και τα σχετικά χορταίνει άνετε και οι τιμές είναι κάπως καλύτερες.

No comments:

Post a Comment